Suemecrime.nl

9 juni 2015

Update: Liquidatie in Zaandam - Slachtoffer Lucas Boom

Vanmiddag rond 12u20 is een man doodgeschoten in de J. Kruijverstraat in Zaandam. Getuigen zeggen meerdere schoten te hebben gehoord. Het lichaam ligt in de straat, vlak bij een school. Veel kinderen waren getuige van de dodelijke schietpartij.

De politie heeft de buurt afgezet voor onderzoek en de hulpdiensten zijn ter plekke.

Over de identiteit van het slachtoffer en/of de achtergrond van het incident is nog weinig bekend. De man zat in een auto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stapte uit maar zakte verderop in de straat in elkaar. Zijn auto stond op ongeveer op 50 meter afstand van de plek waar hij overleed.

De daders zijn vermoedelijk gevlucht in een bruin bestelbusje. Vermoedelijke is er geschoten met automatische wapens, waarschijnlijk met kalasjnikovs. Er zouden meerdere schutters zijn geweest.

Update: Martin Kok van Vlinders Crime twittert dat Cees Helman mogelijk het slachtoffer is.

Update 2: De informatie van Martin Kok klopt niet. Het slachtoffer is de 43-jarige Lucas "Puk" Boom. Het zoontje van hem zou in deze straat op school zitten. Voor de school stond ook zijn auto. (Bron foto: Michel van Bergen)

Boom was vorig jaar nog veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf voor cocaïnehandel in Antwerpen. Deze zaak loopt nog in hoger beroep. In deze zaak waren de andere verdachten: Patrick Brisbane, Hesdy Gerges, Ashraf Gerges, Soufian Chacha, Simon de Mol en Mark de weert. Ook werd
Boom in verband gebracht met de poging tot liquidatie van Etous Belserang enkele jaren geleden.

Update 3: Volgens de Telegraaf was Boom een geweldsman van Willem Holleeder. John van den Heuvel schrijft: "Puk zat met Holleeder recent in drugshandel, bevestigen diverse bronnen aan de Telegraaf. Onlangs kreeg Lucas Boom een stevig pak slaag. Volgens onbevestigde berichten van vertrouwelingen of familieleden van Dino Soerel". De advocaat van Boom, Gerard Roethof, zegt zijn cliënt recent vaak gezien te hebben maar dat dit voorval niet is besproken. Ook heeft hij Boom niet met een blauw oog gezien, aldus Roethof tegen Crimesite. Of er iets van waar is wat de Telegraaf schrijft is (nog) niet met zekerheid te zeggen. Dat Holleeder en Soerel opnieuw van zaken worden beschuldigd door de krant,zonder enige vorm van bewijs, is wel duidelijk.  

Volgens anonieme bronnen van de NOS was Lucas Boom degene die Stanley Hillis (2011) en Patrick Brisban (2012) liquideerde. Ook hiervoor is er (nog) geen echt bewijs.

Update 4: De mogelijk vluchtauto, een Volkswagen busje, is uitgebrand gevonden in Noord. Volgens AT5 brak de brand rond 16.30 uur uit aan de Achtersteven. (bron foto: AT5)

Update 5: Volgens verschillende getuigen zouden de daders langere tijd hebben in de buurt hebben gewacht op het slachtoffer.

Update 6: "Zijn schoondochter, vader en broer worden gehoord, maar mogen geen contact met elkaar hebben. En dat terwijl daar wettelijk gezien geen enkele reden voor is. Daar is wat mij betreft het laatste woord nog niet over gesproken" aldus Advocaat Roethof in het AD.

Lees ook: Liquidatie Lucas Boom in Opsporing Verzocht - Verdachte aangehouden ivm vluchtauto brand - Liquidatie Lucas Boom

1 opmerking:

  1. Die martin kok lullt maar wat, weinig van geloven. Dat holleeder achter hillis zit dacht ik ook al tijdje. zou kunneh dat boom die opdracht heeft gekregen vind ik geloofwaardig dat het zou gelopen is ongeveer

    BeantwoordenVerwijderen