Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

24 november 2014

Danny Kuiters, Dick Vrij & Willem Holleeder voor de rechter

Vandaag staan Danny Kuiters, Dick Vrij en Willem Holleeder voor de Haarlemse rechtbank ivm de mogelijke afpersing/mishandeling van Theo Huisman, voormalig president van de Amsterdamse Hells Angels. Ook moet Holleeder zich verantwoorden voor het bedreigen van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij ging vorig jaar bij de Vries thuis langs om verhaal te halen over de speelfilm over de ontvoering van Heineken. Volgens de misdaadverslaggever ging Holleeder "volledig door het lint".

Willem Holleeder liet weten zich bij zijn al afgelegde verklaring te houden en zich verder op zijn zwijgrecht te beroepen. Kuiters zei: "Ik heb nog nooit iemand afgeperst, mn hele leven niet". Dick vrij heeft toegegeven Theo Huisman een "corrigerende klap" gegeven te hebben tegen de zijkant van zijn hoofd. "Ik wilde weten of hij ergens aan had meegedaan. Ik sloeg hem, omdat hij erover bleef liegen", aldus Dick Vrij. Ook liet hij weten dat hij het conflict met Huisman beter met woorden had kunnen oplossen. Van afpersing zou echter geen sprake zijn geweest. Het zou gaan om de "afrekening van een oud bonnetje". Volgens Danny Kuiters weet officier van justitie Plooij donders goed hoe het zit maar ramt hij het er gewoon doorheen. "U weet dat er geen sprake is van afpersing", aldus Kuiters.

Huisman heeft eerder bij de politie verklaard dat hij niet weet waarom hij een klap van Vrij kreeg.

De voorlopige hechtenis van Holleeder wordt geschorst, maar niet opgeheven. Holleeder blijft dus zeker tot de uitspraak in deze zaak op vrije voeten.

Volg de live-tweets van Anna Korterink en Harry Lensink op twitter.