Suemecrime.nl

8 juni 2015

Oprichter The Grass Company voor Thaise rechtbank

In Bangkok, Thailand begint deze week het proces tegen Johan van Laarhoven, oprichter van The Grass Company. Hij wordt beschuldigd van witwaspraktijken.

Advocaat Sidney Smeets: "De zaak draait om investeringen die hij in Thailand heeft gedaan met de opbrengst van zijn coffeeshops. Collega Gerard Spong gaat in juli ook naar Thailand om als getuige-deskundige uitleg te geven over het Nederlandse gedoogbeleid ".

De Thaise autoriteiten zien die investeringen als witwaspraktijken. Het geld is immers afkomstig uit (gedoogde) drugshandel. In Nederland is het verkopen van softdrugs bij wet verboden maar zoals iedereen weet in de praktijk wel toegestaan. Van Laarhoven is in Nederland ook nergens voor veroordeeld.

De Nederlandse autoriteiten vroegen de Thaise politie vorig jaar om informatie over Van Laarhoven, die nadat hij zijn bedrijf verkocht emigreerde naar het Aziatische land. De Thaise justitie begon een eigen onderzoek en deed een inval in zijn Villa in Thailand. Samen met zijn Thaise vrouw, Mingkwan, zit hij sindsdien gevangen.

"De zaak draait om witwassen, maar je kunt alleen geld witwassen dat op criminele wijze is verkregen. Daar is hij nooit voor veroordeeld. Het gaat niet goed met hem (Van Laarhoven). Hij heeft een oorinfectie en naar ik begrijp ook nierproblemen", aldus Smeets

Het wordt een interessante rechtszaak met hopelijk voor Van Laarhoven een snelle vrijlating.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten