Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

5 maart 2015

Veroordelingen: Kuiters, Holleeder & Vrij

De Haarlemse rechtbank heeft Willem Holleeder tot anderhalve maand celstraf veroordeeld onder meer voor de bedreiging van Peter R. de Vries. Hij werd vrijgesproken voor de afpersing van Hells Angel Theo Huisman. Ook kreeg hij 90 dagen gevangenisstraf opgelegd wegens het overtreden van de voorwaarden na zijn vrijlating.

Danny Kuiters kreeg 4,5 jaar gevangenisstraf. De rechtbank acht als bewezen dat Kuiters de leider van een criminele organisatie was die zich bezig hield met afpersing en witwassen.

Dick Vrij kreeg 3 jaar gevangenisstraf wegens onder meer diverse mishandelingen. Ook Vrij zou volgens de rechtbank een criminele organisatie hebben geleid.

De rechtbank:
Danny Kuiters en Dick Vrij kregen gevangenisstraffen opgelegd van 54 en 36 maanden met aftrek van de tijd die zij al hebben vastgezeten. Zij werden veroordeeld vanwege het vormen van een criminele organisatie, het op grote schaal witwassen van crimineel verkregen gelden en het bedreigen met geweld van (ex)partners en anderen.

Kuiters is door de rechtbank gezien als leider van de criminele organisatie waarbij hij opdrachten gaf en medeverdachten aanstuurde. Vrij incasseerde voor de organisatie gelden en voorzag via zijn sportschool in auto’s. Daarnaast werden nog twee verdachten als lid van deze organisatie gezien en ook zij werden tot langere straffen veroordeeld.

Kuiters zorgde voor woningen, auto’s en levensonderhoud van (ex)partners, betaalde vele dure vakanties en kocht horloges voor aanzienlijke bedragen. Hij leidde een luxe leven, waarin het hem en anderen aan weinig materiĆ«le zaken ontbrak. En dat terwijl verdachte niet op een adres in Nederland stond ingeschreven, geen bankrekeningen in Nederland heeft en niet bekend is bij de Belastingdienst of de Kamer van Koophandel. Het kan volgens de rechtbank dan ook niet anders dan dat deze miljoenen euro’s een criminele herkomst hebben. De rechtbank heeft Vrij ook nog veroordeeld vanwege het bezit van munitie en diverse  mishandelingen.

Holleeder is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 46 dagen voor de bedreiging van Peter R. de Vries op 25 april 2013 en vrijgesproken van afpersing van een voormalig leider van de Hell’s Angels in Amsterdam.

De vele overige verdachten, waaronder ex-partners van K., zijn eveneens veroordeeld tot straffen, variƫrend van onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tot werkstraffen.

Dick Vrij is eerder door de rechtbank geschorst geweest, maar vanwege een mogelijke aanslag op zijn leven heeft hij vlak voor de aanvang van het proces verzocht om deze schorsing op te heffen. Vrij kwam hierdoor weer vast te zitten.

Een andere verdachte en vriend van Vrij, Hans Nijman, werd gedurende het ANDES-proces op 5 november 2014 in Beverwijk doodgeschoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten