Suemecrime.nl

30 mei 2015

Man aangehouden na wilde achtervolging in Tilburg

De politie heeft in de nacht van vrijdag 29 mei op zaterdag 30 mei 2015 rond 4 uur een 44-jarige Pool aangehouden op verdenking van diverse feiten. De man maakte zich onder meer schuldig aan rijden met valse kentekenplaten, het verlaten van een plaats van een ongeval en het negeren van een politie stopteken. Op zijn vlucht reed hij dwars door een schutting heen en probeerde hij een politieagent te mishandelen. De man bleek bij zijn aanhouding in het bezit te zijn van verdovende middelen.

Politiemensen wilden de man afgelopen nacht rond 3u40 in de Reeshof in Tilburg controleren, omdat hij met valse kentekenplaten op zijn auto rond reed. De man ging er echter met hoge snelheid vandoor en negeerde het stopteken van de politie. Op de Reuverlaan, waar een maximumsnelheid van 30 km/uur geldt, reed hij zelfs ongeveer 120 km/uur. Tijdens de achtervolging probeerde hij een aantal keer een aanrijding te veroorzaken met de politieagent die hem achtervolgde. De achtervolging eindigde op het Stavorenerf, dat doodloopt. Daar reed de verdachte met hoge snelheid dwars door een schutting. De man ging er vervolgens te voet vandoor, daarbij achtervolgd door een politieagent. Onderweg probeerde hij de agent te slaan. Toen hij over een hek bij het voetbalveld in de Spaubeekstraat wilde klimmen, kon de agent hem bij zijn broek grijpen. De man probeerde zich los te slaan, waarna de agent hem met pepperspray bespoot. Dit had echter nog geen effect en de man ging er weer vandoor. Toen hij probeerde over een geluidswal nabij het Schaijkpad te klimmen, kon de agent de man vastgrijpen en samen met andere, inmiddels gearriveerde, politiemensen boeien.

In de auto die de man had achtergelaten, trof de politie een fiets aan die mogelijk van diefstal afkomstig is. Tijdens het fouilleren van de man troffen de agenten 4,8 gram amfetamine aan. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de man, een bekende van de politie. Daarbij wordt tevens gekeken naar een aantal recent gepleegde inbraken in de Reeshof. De man zit voor nader onderzoek en verhoor vast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten