Suemecrime.nl

27 mei 2015

Update: Grote gezamenlijke actiedag OMG's gestart

In een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie (OM) Limburg, politie en gemeenten zijn er momenteel op ruim 25 locaties doorzoekingen gestart in het kader van een lopend onderzoek naar Outlaw Motorcycle Gangs (OMG). Bij deze actiedag zijn bijna vierhonderd medewerkers van politie en justitie betrokken.

Het doel van de actiedag komt voort uit een langlopend politieonderzoek naar de ondermijningspraktijken van individuen die gerelateerd zijn aan de motorclub Bandidos. Deze staat op de landelijke lijst van Outlaw Motorcycle Gangs van de overheid. In de loop van de ochtend zal er meer informatie over deze actiedag worden verstrekt.

Update: Harry Ramakers is een van de 19 opgepakte verdachten.

Update 2: Vanmiddag gaf de regiodriehoek een persconferentie naar aanleiding van de gezamenlijke actiedag. Tijdens de persconferentie is bekend gemaakt dat er vandaag 19 mannen en 1 vrouw zijn aangehouden. Het merendeel van deze verdachten is lid van de Bandidos. Alle aangehouden personen zitten in beperkingen.

De politie heeft op ruim 30 plaatsen doorzoekingen verricht; in Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Oirsbeek, Urmond, Holtem, Heerlen, Maastricht, Roermond, Maasbracht, Swalmen, Nieuwstadt, Helmond, Vlijmen, Eindhoven, Valkenswaard, Antwerpen (B), Borgloon (B) en Selfkant (D). Deze doorzoekingen zijn op dit moment nog niet allemaal afgerond. Bij enkele doorzoekingen van panden zijn onder meer vuurwapens, vuurwerkbommen, vijf raketwerpers, vier dure, gestolen voertuigen, een hennepkwekerij en een hoeveelheid vals geld aangetroffen. Ook is een XTC-lab aangetroffen, materiaal voor een XTC-lab en grote hoeveelheden grondstoffen, chemicaliën en amfetamine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten