Suemecrime.nl

25 mei 2015

17 jaar gevangenisstraf voor Australiër die Nederlandse vrouw weken martelde

De 47-jarige Australiër, Alfio Anthony Granata, is maandag in Melbourne tot zeventien jaar cel veroordeeld wegens de verkrachting, mishandeling en marteling van een 21-jarige Nederlandse toeriste. De man hield haar samen met zijn toenmalige vriendin 34-jarige Jennifer Peaston in november en december 2012 ongeveer 6 weken gevangen in een hotelkamer van het Bell City Hotel in Melbourne.

Granata verkrachtte de Nederlandse meer als 60 maal. Ook sloeg en martelde haar zo erg dat ze tijdelijk niet kon zien en eten en kerfde hij met een mes een kruis in haar voorhoofd. Ook legde hij haar vast aan een riem en moest ze doen alsof ze een hond was en mocht ze niet praten. Het slachtoffer werd gevangen gehouden in de doucheruimte. De politie kwam tijdens de gevangenhouding aan de deur na klachten over geschreeuw, maar het kwam niet tot een onderzoek in de hotelkamer. Alles werd gefilmd.

De vrouw wist uiteindelijk te ontkomen nadat ze hem had aangevallen met een mes en ook zichzelf zo toetakelde dat er een ambulance moest komen. De hulpverleners troffen het slachtoffer met 54 verwondingen aan. Waarschijnlijk wou ze zelfmoord plegen.

Granata moet minstens dertien jaar uitzitten voor er sprake van een eventueel verlof kan zijn. In de zaak tegen medeplichtige Peaston stelde justitie vast dat die op zekere hoogte ook een slachtoffer van Granata was. Peaston heeft zich wel schuldig gemaakt aan poging tot mishandeling, maar hoeft de cel niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten