Suemecrime.nl

28 mei 2015

Eerste foto's van martel gevangenis in Syrië

Voor het eerst zijn er foto's opgedoken van de Tadmor gevangenis in Syrië. De gevangenis ligt op ongeveer 200 km van Damascus. Voormalig president van Syrië, Hafiz al-Assad gaf de opdracht om de gevangenis te bouwen. Zover ons bekend zijn er nooit eerder foto's gepubliceerd die de binnenkant van gevangenis tonen.

De Tadmor gevangenis stond bekend wegens martelingen en executies. Op grote schaal zouden de mensenrechten hier geschonden zijn. Volgens verschillende berichten zouden er meer dan 1000 mensen zijn omgebracht in de cellen en slaapzalen.

De gevangenis werd in 2001 gesloten. Op 15 juni 2011 werd hij weer geopend toen 350 personen gearresteerd werden voor deelname aan demonstraties tegen de regering. Zij werden hier naar toe gebracht voor verhoor en detentie.

Volgens de laatste berichten zou IS (Islamitische Staat) vorige week de gevangenis hebben overgenomen. Over het lot van de  gevangenen is nog niks bekend. Toen IS de gevangenis in Ramadi in handen kreeg zouden de meeste gevangenen zich bij IS hebben aangesloten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten