Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

31 maart 2015

Update: Gijzeling in Istanbul - Ultimatum verlopen - Gijzeling beëindigd

Een Turkse terreurgroep heeft vandaag in de rechtbank van Istanbul de openbaar aanklager Mehmet Selim Kiraz gegijzeld. Er zijn daarbij schoten gelost. De politie heeft het gebouw omsingeld.

Selim is belast met de zaak rond de dood van de 15-jarige Berkin Elvan. De puber bezweek vorig jaar aan verwondingen die hij opliep tijdens antiregeringsprotesten in 2013. De gijzelnemers hebben Selim vastgebonden en houden hem onder schot met een pistool in zijn kantoor in het gerechtsgebouw.

Berkin Elvan werd bij de protesten in het volkstribunaal. Verder moet iedereen die ooit is berecht voor deelname aan solidariteitsbetogingen voor Elvan, worden vrijgesproken. Als dat niet vóór 16.36 uur (Nederlandse tijd) gebeurt, zullen ze openbaar aanklager Selim executeren.
Gezipark op zijn hoofd geraakt door een traangasgranaat en overleed na 269 dagen coma. De gijzelnemers willen dat de betrokken agenten via de televisie schuld bekennen aan Elvans dood en dat ze worden berecht door een volkstribunaal. Verder moet iedereen die ooit is berecht voor deelname aan solidariteitsbetogingen voor Elvan, worden vrijgesproken. Als dat niet vóór 16.36 uur (Nederlandse tijd) gebeurt, zullen ze openbaar aanklager Selim executeren.

Update 17u15: De politie onderhandelt nog met de gijzelnemers. Verder heeft Twitter een account uit de lucht gehaald waarin de gijzelnemers dingen naar buiten brachten.

Inmiddels is er ook een mediaverbod ingesteld. De Turkse media mogen niet meer berichten over de gijzeling.

Update 19u45: Er zijn schoten gehoord.

Update 20u10: Gijzeling beëindigd: Volgens onze eerste berichten zijn er 3 doden gevallen nadat de politie de rechtbank heeft bestormd. De openbaar aanklager Mehmet Selim zou gewond zijn geraakt (foto). Dit is nog niet bevestigd!

Update 20u40: Er zouden 2 gijzelnemers zijn gedood & Memet Selim ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Update 22u25: De gegijzelde openbaar aanklager Mehmet Selim Kiraz is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Hij had 5 schotwonden. Onduidelijk is nog of hij door een van de gijzelnemers is neergeschoten of dat hij door politiekogels is geraakt.

Live uitzending voorbij!

2 opmerkingen:

  1. Hij is al dood http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=188537

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @anoniem
    Staat toch ook bij onze update van 22u25. Maar toch bedankt voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen