Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

16 januari 2015

Executie in Oklahoma: "My body is on fire"

Charles Warner heeft donderdag in de gevangenis van Oklahoma een dodelijk injectie toegediend gekregen. De executie duurde 18 minuten.

Toen de eerste spuit met gif ingespoten werd zei Warner "My body is on fire". De dodelijke injectie bestaat uit 3 verschillende stoffen: Midazolam, Vecuronium en kaliumchloride. Oftewel: verdovend, spierverslappend en hartstilstand.

"Hij toonde verder geen tekenen van nood of paniek", aldus getuigen. Ze zagen lichte spiertrekkingen in Warner's nek een paar minuten nadat de dodelijke injectie gegeven was. Die duurde ongeveer zeven minuten totdat hij stopte met ademen.

Warner kreeg de doodstraf omdat hij in 1997 de 11-maanden oude Adrianna Waller, dochter van zijn toenmalige vriendin verkracht en doodgeslagen hebben. In 2003 kreeg hij de doodstraf. Zijn eigen tegenstrijdige verklaringen maakte hem kansloos om zijn vonnis aan te vechten. In twee rechtszaak kreeg hij telkens opnieuw de doodstraf. De moeder van Adrianna zei eerder al dat zij liever had gezien dat hij levenslang de gevangenis in ging.

Zijn executie stond eerder gepland in april 2014 maar werd uitgesteld nadat de executie van een andere veroordeelde, Clayton Lockett, mis ging. Volgens getuigen was de 38-jarige Lockett hevig aan het kronkelen en trillen alvorens hij overleed aan een zware hartaanval. Op een gegeven moment probeerde hij nog omhoog te komen van de brancard. "Something's Wrong" zou hij nog hebben gezegd. Het duurde 43 minuten voordat Lockett overleden was.

1 opmerking: