Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

16 januari 2015

Drie jongens aangehouden voor bedreiging met aanslag op school

Bij de meldkamer is donderdagochtend een ernstige telefonische bedreiging binnengekomen over een aanslag op het Zoomvliet College in Roosendaal. Hiervoor zijn diezelfde dag drie jongens uit Roosendaal aangehouden.

Rond 9u15 kwam er via 112 een bedreiging binnen met een aanslag op het Zoomvliet College. Politie en justitie stelden onmiddellijk een opsporingsonderzoek in naar de melding. Vrij snel kwam een 18-jarige jongen in beeld, hij wordt omstreeks 13u aangehouden. 's Middags is nog een 15-jarige jongen aangehouden en diezelfde avond nog een 17-jarige jongen. Alle verdachten zijn op het politiebureau gehoord over hun aandeel bij de bedreiging richting de school. De jongste verdachte is inmiddels vrijgelaten, omdat hij niets met de zaak van doen heeft. De twee oudere jongens zitten dit weekend nog vast. Dat is vrijdag 16 januari besloten door de rechter-commissaris.

Direct na de melding zijn er diverse politie-eenheden ter plaatse gegaan en deze hebben een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek en na overleg met de directie van de school is besloten de school niet te ontruimen.

Gelet op de recente aanslagen in Frankrijk zijn politie en justitie extra alert bij dit soort bedreigingen. Er wordt onmiddellijk een onderzoek gestart en daar waar mogelijk ook direct opgetreden. Personen die dit soort bedreigingen uiten kunnen erop rekenen dat zij direct opgespoord worden. De politie heeft hiervoor de beschikking tot zeer geavanceerde opsporingsapparatuur. Ook in de vervolgingsfase staan hen zware strafeisen te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten