Suemecrime.nl

11 juli 2015

Drie maanden gevangenisstraf voor eigenaar Growshop

De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag 9 juli een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd aan een 35-jarige eigenaar van een growshop in Wateringen. De man werd op 19 maart dit jaar aangehouden na een politiecontrole van zijn winkel.

De politie hield de controle naar aanleiding van een nieuwe wet die op 1 maart van dit jaar is ingegaan. Agenten bezochten op 19 maart verschillenden panden waar mogelijk een growshop zou zitten of had gezeten. In een pand aan de ’s-Gravenzandseweg in Wateringen troffen agenten onder andere koolstoffilters, kweektenten en sealbags aan. Goederen die gebruikt kunnen worden bij het kweken en produceren van hennep. De goederen werden in beslag genomen en vernietigd.

Per 1 maart is de wet ‘Voorbereidingshandelingen illegale hennepteelt’ (growshops en andere facilitators) in werking getreden. Deze wet maakt alle handelingen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen strafbaar. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om growshops of de handel in kant-en-klaar ingerichte kasten voor de illegale hennepteelt. Maar het kan in specifieke gevallen ook gaan om facilitators als transport- en distributiebedrijven, verhuurders van loodsen en schuren en elektriciens, die illegale elektrische installaties aanleggen. De growshophouder die na 1 maart 2015 toch doorgaat met de verkoop van hennepgerelateerde goederen riskeert strafrechtelijke vervolging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten