Suemecrime.nl

13 juni 2015

Nog geen duidelijkheid na sectie op lichaam overleden gedetineerde

De politie Eenheid Den Haag is onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar het overlijden van een 40-jarige gedetineerde in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn.

Net voor zijn overlijden, in de nacht van 7 op 8 juni, was hij door het lint gegaan en had hij twee brandjes in zijn cel gesticht. Deze konden door het gevangenispersoneel zelf worden geblust. De brandweer was wel aanwezig maar hoefde uiteindelijk niet in te grijpen. De gedetineerde werd vervolgens een zogeheten ordemaatregel opgelegd door de gevangenisdirectie, maar op weg naar een andere cel zou hij onwel zijn geworden. Gevangenispersoneel probeerde hem nog wel te reanimeren, volgens de woordvoerder, maar tevergeefs.

De officier van justitie besloot tot een sectie, omdat de doodsoorzaak niet duidelijk was. Op donderdag 11 juni 2015 heeft deze sectie plaatsgevonden. De voorlopige resultaten van de sectie geven nog geen uitsluitsel over de doodsoorzaak. Nader (toxicologisch) onderzoek zal nog plaatsvinden bij het Nederlands Forensisch Instituut.

De politie zet het onderzoek naar de gebeurtenissen voorafgaand aan het overlijden voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten