Suemecrime.nl

18 juni 2015

Jim Morrison's laatste woorden.... worden geveild

Een gedicht geschreven door Jim Morrison, voorman van de legendarische groep The Doors, wordt momenteel geveild bij Paddle8. De veiling loopt nog tot 25 juni en het eerste bod voor het gedicht is 46.000 USD. Daarmee is het minimale bedrag nog niet bereikt. Het gedicht heeft een geschatte waarde van ongeveer 60/80.000 USD.

Op de veilig zijn 2 pagina's te koop van een bundel die met de jaren in stukken is verkocht. Het gedicht op de laatste pagina van de bundel, bladzijde 152, eindigt met de woorden: "Last words, last words out".

Jim Morrison overleed op 3 juli 1971 op 27-jarige leeftijd in zijn appartement in Parijs. Hij werd gevonden door zijn vriendin, Pamela Courson. Er gaan sinds zijn overlijden de wildste geruchten over de doodsoorzaak. Als officiële doodsoorzaak staat in de overlijdensakte een hartaanval genoteerd. Onze conclusie is dat Morrison overleden is aan een overdosis heroïne. Het was algemeen bekend dat Courson een voorkeur had voor heroïne. Waarschijnlijk had zij vrij zuiver spul gekregen. Of hij nam deze overdosis in een bekende Parijse nachtclub of hij nam deze thuis, na een bioscoop bezoek. Een hartaanval zou dus kunnen kloppen. Courson zelf overleed aan een overdosis heroïne op 25 april 1974 in Los Angeles.

Morrison ligt begraven op de begraafplaats Père-Lachaise in hartje Parijs. De foto is gemaakt in zijn appartement aan de Rue Beautreillis in Parijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten