Suemecrime.nl

26 juni 2015

"Ersin K. staat op dodenlijst"

Ersin K. zou op een dodenlijst staan. K. was een zakenpartner en vriend van de geliquideerde Turken Murat Garki (25) en Baris Önder (26). Samen met andere smokkelde xtc-pillen naar Turkije. Garki en Önder werden in december en april gedood.

De politie arresteerde K. in januari vorig jaar in Amsterdam, omdat hij een vals paspoort had. Hij was op de vlucht na een moord in Turkije op de Turkse drugshandelaar Zuhuri Sahin in de zomer van 2013. Turkije verdenkt hem van deze moord en wil hem in Turkije berechten. Hij is inmiddels twee keer overgeplaatst omdat hij in zijn cel vermoord dreigde te worden.De recherche in Nederland houdt er rekening mee dat de moorden op Garki en Önder wraakacties zijn voor de moord op Sahin. Overigens speelde volgens onze informatie meer dat een wraakactie.

L2D schreef laatst dat de politie Baris Önder bewust niet heeft aangehouden voor vuurwapenbezit omdat er een lopend onderzoek tegen hem gaande was. Önder stond in de periode voor zijn liquidatie op zondag 26 april 2015 onder observatie van de politie. Zijn 27-jarige vriendin werd begin deze maand neergeschoten. Zij overleefde de aanslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten