Suemecrime.nl

5 juni 2015

"De Taal uit de Zaal" - Mark Teurlings / Edward Kleine vervroegd vrij

Vandaag presenteerde advocaat Mark Teurlings zijn boek "De Taal uit de Zaal". Peter R. de Vries na het eerste boek in ontvangst.

Uitgever Karakter schrijft: "Mark Teurlings heeft een advocatenkantoor in Amsterdam en brengt vele uurtjes door in de rechtszaal, daarnaast zit hij als advocaat regelmatig met zijn neus in de wetboeken . Rechtsspraak is een namelijk een secure en minutieuze aangelegenheid. Toch slaan rechters, verdachten, maar ook advocaten maar al te vaak de taalkundige plank mis. Taal uit de zaal is een door Teurlings opgetekende verzameling taalmissers en taaleigenaardigheden die hij heeft gehoord in de rechtszaal. Het boek bestaat uit verschillende op thema of onderwerp ingedeelde hoofdstukken. Denk daarbij aan echtscheidingen, faillissementen, vergunningen, contracten, diefstal, mishandeling, fraude, etc. Daarnaast bevat het een spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen die uit de juridische wereld voortkomen, of die aan de rechtspraak zijn gelieerd. Bijvoorbeeld: voor het hekje staan, op de rol staan, het recht in eigen hand nemen, etc".

Hieronder twee leuke uitspraken uit het boek:
"De politierechter vroeg een verdachte van een ongeluk met tragische afloop of de man altijd dezelfde route vanaf zijn kantoor naar huis nam. De man antwoordde: Nou dat hangt er van af bij welk vrouwtje ik nog even langs ben geweest".

"Stanley Hillis werd vrijgelaten, maar was achterdochtig: Er speelt iets, ze zijn met iets bezig, er gaat iets gebeuren. Ik krijg er echt hoofdpijn van en daar helpt geen parasol tegen".

Edward Kleine vervroegd vrij
Overigens werd gister bekend dat zijn cliƫnt Edward Kleine, die in Amerika tot 30 jaar cel was veroordeeld, vervroegd wordt vrijgelaten. Kleine veroorzaakte op 18 mei 2005 in de stad Gulf Shores een dodelijk ongeluk. Kleine had gedronken en dat werd hem zwaar aangerekend. "De Verenigde Staten wilde hem niet naar Nederland laten komen om zijn straf uit te zitten omdat hij dan direct vrij zou komen. Hij komt gelukkig nu toch vervroegd vrij", aldus Teurlings.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten