Suemecrime.nl

30 mei 2015

Silk road-oprichter Ross Ulbricht veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf (video)

De oprichter van Silk Road, Ross Ulbricht, is in New York veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij kon rekenen op een straf tussen 20 jaar en levenslang. Hij kreeg dus de volle laag. Ulbricht gaat in hoger beroep.

Silk Road was een online marktplaats voor drugs en andere illegale goederen. De site was alleen te bereiken via het zg. darknet. Er werd betaald met bitcoins.

Tevens heeft de rechter beslag gelegd op $184 miljoen. De Amerikaanse justitie schat dat er voor voor $214 miljoen aan transacties gedaan is via Silk Road.

Volgens justitie wilde Ulbricht minstens vijf mensen via huurmoordenaars ombrengen om Silk Road te beschermen. Overigens is hij hiervoor nooit aangeklaagd. Dit werd vooral gebruikt voor stemmingmakerij. Ook werden ouders als getuigen aangebracht die hun kinderen hadden verloren aan een overdosis van drugs die ze via Silk Road hadden gekocht. De openbaar aanklager wilde een hoge straf om een "voorbeeld te zetten zodat andere niet op het idee komen om in zijn voetstappen te willen treden".

Wij gaan er van uit dat de levenslange straf in hoger beroep gaat veranderen in een getal.

Hieronder de reactie van zijn advocaat en moeder:

5 opmerkingen:

 1. Belachelijk hoge straf!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn zo veel fokkin sites die als silllk road zijn, free die gast man,hij dee toch alleen hosting shit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. CRazy amerikanen. 20 jaar had ik nog begrepen MAX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ross is een held die staat voor de vrijheid van keuze. Deze straf is dus volkomen belachelijk, ze zijn echt knettergek daar in Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen