Suemecrime.nl

22 mei 2015

Joop van Riessen & de IRT-infiltrant

De Telegraaf schrijft: De Noord-Hollandse politie wilde in de jaren negentig nog veel verder gaan met harddrugssmokkel dan tot nu toe bekend was. Het Interregionaal Recherche Team Noord-Holland/Utrecht (IRT) was bezig met het voorbereiden van een transport van duizend kilo cocaïne, waarbij politiemensen persoonlijk het hele proces van aankoop tot overdracht regelden. Dat stelt oud-hoofdcommissaris en auteur Joop van Riessen in dagbladen van de Holland Media Combinatie.

Dit naar aanleiding van een nieuwe politieroman van Van Riessen dat morgen op de markt komt. Dat de Haarlemmers genoeg (soft & harddrugs) hebben binnen gehaald is voor iedereen al jaren duidelijk. Iedereen in het milieu wist er in die tijd ook van. Beetje achterhaald thema dat vrijwel zeker (we hebben het boek nog niet gelezen) geen nieuwe inzichten geeft. In Haarlem staat overigens nog steeds een graffiti met de initiale van een IRT-informant met een streep erdoor.

Uitgeverij de Kring schrijft over het boek De IRT-infiltrant: "Onthullende politieroman gebaseerd op Van Riessens ervaringen in de IRT-affaire. 

Als Anne Kramer, chef Zware Criminaliteit bij de Amsterdamse politie, opdracht krijgt de moord op een officier van justitie op te lossen én het nieuwe Interregionale Recherche Team Hollands Glorie te gaan leiden, komt ze terecht in schimmige toestanden. Stukje bij beetje ontdekt ze dat er, onder het mom van de bestrijding van de georganiseerde misdaad, grote hoeveelheden drugs het land worden binnengesmokkeld onder regie van politie en justitie. Intussen meldt Willem de Leeder zich als kroongetuige en krijgt Anne een nieuwe liefde.

De IRT-infiltrant is een spannende én onthullende politieroman over omstreden opsporingsmethoden, deels gebaseerd op de eigen ervaringen van oud-hoofdcommissaris Joop van Riessen".

Mocht iemand interesse hebben in het boekje van de oud-hoofdcommissaris: AKO - Bol - Bruna

1 opmerking: