Suemecrime.nl

18 mei 2015

9 lijken in 12 uur tijd in La Paz, El Salvador

Rond 7u30 werden de lichamen van de broers Hernandez Cortez (26) & David Alexander Cortez (27), samen met de 26-jarige Audel Germán gevonden in Olocuilta, La Paz. Een van hen was geheel ontkleed. Zij waren door hun hoofd geschoten. Tijdens het onderzoek naar de moorden kwam er een bericht dat er op 36 kilometer afstand de lichamen gevonden werden van een man en een vrouw. Het vrouwelijke slachtoffer werd geïdentificeerd als de 15-jarige Ester Abigail. Zij was de vriendin van Hernandez Cortez. De man bleek de 20-jarige David Emanuel Flores Beltran te zijn, een vriend van het stel.

Later op de middag werden er 2 lijken gevonden in de stad Zacatecoluca, La Paz. De slachtoffers zouden al 10-15 dagen geleden zijn vermoord. Een van hen is waarschijnlijk een vermiste tiener uit de omgeving.

Rond het avonduur was er in San Rafael Obrajuelo, La Paz nog een dubbele moord waarbij 2 mannen in een garage werden doodgeschoten. De 21-jarige Carlos René Hernández Alvarado en 31-jarige Gino Rosano Capriles Martinez Rodriguez waren aan het werk toen zijn onder vuur werden genomen door bendeleden. De twee zijn ter plekke overleden.

Een paar dagen geleden werden er op 1 dag 7 moorden gemeld in hetzelfde gebied. In maart 2015 werden de meeste moorden gepleegd sinds de laatste 10 jaar. Er werden in april 421 moorden in El Salvador gepleegd. Een gemiddelde van 20 moorden per dag. De jongste slachtoffers waren 2 kinderen onder de 5 jaar. Het record staat op 101 moorden in de eerste 5 dagen van de maand. Momenteel is de stad Zacatecoluca het gevaarlijkst.

Goed advies krijgt U bij de Rijksoverheid: "Ook is er veel geweld tussen lokale bendes en drugskartels. U kunt hiermee in aanraking komen. Bijvoorbeeld als u (per ongeluk) aanwezig bent bij een conflict of overval tussen de lokale bendes". Ons advies, neem je Kalashnikov mee!

Update: We krijgen alweer mailtjes binnen dat er ondertussen weer 3 moorden zijn gepleegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten