Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

8 maart 2015

Kidnapping Mr. Heineken nu al online

De film Kidnapping Mr. Heineken, gebaseerd op het boek van Peter R. de Vries, ging op 6 maart in de Amerikaanse bioscopen in premiere. De film was gelijk al te downloaden op verschillende torrent sites. HIER is de film te downloaden met Nederlandse ondertiteling.

De film draait vanaf juni in de Nederlandse bioscopen.

Kidnapping Mr. Heineken kreeg in Amerika zeer slechte recensies. De meeste beschrijven de film dan ook als een B-film. "Not every crime deserves its own movie", aldus de recensie in de New York Times.

Wij hebben de film bekeken en kwamen tot dezelfde conclusie: Zeer matige B-film. Lachwekkend is de scene waarin de ontvoerders door de politie gevolgd worden. De scene zou voor spanning in de film moeten zorgen maar werkt eerder op de lachspieren. De hele film is eigenlijk behoorlijk saai. Chauffeur Ab Doderer wordt neergezet alsof hij al psychische problemen had voor de ontvoering. Ook de scene waarin Willem Holleeder, gespeeld door acteur Sam Worthington, een klap in zijn gezicht krijgt van zijn vader ziet er niet uit. Het lijkt erop of de vader een volwassen vent van 40 slaat ipv zijn zoon van destijds 25. Als de acteurs niet werden voorgesteld, zoals gebeurd in het begin van de film, was het moeilijk te zeggen wie welke rol vertolkt. Uiterlijke overeenkomsten met de echte daders zijn er niet echt. De Nederlandse versie vonden wij beter, hoewel die ook niet echt interessant was.  Een andere Amerikaanse website schrijft in zijn recensie: "Kidnapping Mr. Heineken" is one of those international co-productions produced for all the right tax-credit reasons and none of the right artistic ones. Net voordat de aftiteling gaat lopen krijg je te lezen dat Cor van Hout en Willem Holleeder later zijn uitgegroeid tot de "Godfathers of the Netherlands". Wij wisten niet dat je bijna de helft van je leven in de bak moet zitten om een Godfather te worden genoemd, lachwekkend allemaal. Je zou haast begrijpen dat Holleeder maar 46 dagen gevangenisstraf heeft gekregen voor het bedreigen van Peter R. de Vries.

Hier een paar buitenlandse recensies: Filmism - IGN - Hollywood reporter - NY Times - NY Post & LA Times.

Lees ook: Heinekenfilm eerder in VS te zien dan in Nederland - Peter R. de Vries niet tevreden over Heineken film & Heineken-film in de zomer in Nederlandse bios

3 opmerkingen: