Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

10 maart 2015

Supermarktketen Delhaize betaalde afperser

De Belgische supermarktketen Delhaize blijkt te zijn ingegaan op de eisen van een afperser, die zuur in het gezicht van een schoonmaakster gooide. Het bedrijf heeft duizenden euro's aan de man betaald.

De verdachte, een 40-jarige Nederlander, liep vorige week tegen de lamp bij een verkeerscontrole in Frankrijk. De man had in Frankrijk prepaid creditcards gekocht en liet het geld daar op overmaken. In Frankrijk hoeft iemand zich niet te legitimeren bij het kopen van zo'n kaart. De verdachte kon de kaart dus gemakkelijk op een valse naam krijgen.

Eind vorig jaar hadden Delhaize en persbureau Belga twee dreigende Engelstalige e-mails ontvangen. Daarin werd gedreigd met zuuraanvallen tegen klanten van de supermarktketen. De afzender eiste geld. In de eerste brief vroeg de schrijver zich af wat de sociale en financiële kosten zouden zijn als vijf klanten zwavelzuur in het gezicht gespoten kregen. In de tweede brief, tien dagen later, werd gedreigd met een aanval op een vrouw en twee kinderen in Charleroi. In februari was er daadwerkelijk een zuuraanval. Een 52-jarige schoonmaakster kreeg zuur over zich heen gegoten in een Delhaize-supermarkt in Antwerpen. Ze werd in levensgevaar naar een ziekenhuis gebracht en lag een tijdje in coma. Ze is inmiddels weer bij kennis.

Opvallend is dat de supermarktketen op de eis van de afperser zijn ingegaan. Nu maar hopen dat het andere criminelen niet op ideeën brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten