Suemecrime.nl

9 maart 2015

Liquidatie Mohammed Alarasi in Opsporing Verzocht

Dinsdagavond 10 maart besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de liquidatie op de 22-jarige Mohammed Alarasi. Er wordt onder andere een compositietekening van de bestuurder van de vluchtauto getoond. Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van € 15.000 euro voor de gouden tip.

Op maandagavond 20 januari 2014 werd de 22-jarige Mohammed Alarasi rond 22.00 uur doodgeschoten voor de sporthal de Pellikaan in Amersfoort. De daders reden er met hoge snelheid vandoor in een zwarte BMW 550i die even later, uitgebrand, op de Larisklaan in Leusden werd aangetroffen. De daders stapten hier over in een andere auto, vermoedelijk een BMW 3-serie type E90. Direct startte de recherche een groot onderzoek.

In dit onderzoek werd onder andere met getuigen gesproken. Op basis van deze verklaringen kon een signalement gemaakt worden van de bestuurder van de vluchtauto. In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt een compositietekening van deze man getoond.

Naast de getuigenverklaringen richtten de rechercheurs zich ook op het motief. Er is nog niet vast komen te staan waarom Mohammed Alarasi werd doodgeschoten. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat er mogelijk sprake is van een persoonsverwisseling. Niet Mohamed Alarasi, maar de 38-jarige Samir Jabli zou mogelijk het beoogde doelwit zijn. Samir Jabli was een bekende van de politie uit het criminele circuit. Hij werd op 1 december 2014 op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort doodgeschoten.

Er zijn aanwijzingen dat er een verband is met de liquidatie op Tarik El Idrissi die op 31 januari 2014 werd doodgeschoten in Amsterdam. In het kader van het onderzoek kan hier nog geen verdere informatie over gegeven worden.

Om helderheid te krijgen over wat er gebeurd is, looft de Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Midden-Nederland een beloning uit van €15.000 voor de gouden tip over de moord op Mohammed Alarasi.

Update 10.03.2015: Na de uitzending zijn meer als 10 tips binnengekomen. De onderste foto is de compositietekening van de vermoedelijke dader van de liquidatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten