Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

12 maart 2015

Invallen en aanhoudingen in onderzoek naar georganiseerde hennepteelt

Dinsdag zijn er een groot aantal invallen gedaan in een omvangrijk onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. In totaal zijn acht kwekerijen ontmanteld in Apeldoorn, Wapenveld, Epe en Barneveld. In Apeldoorn werd de inventaris van een growshop in beslag genomen en er zijn vijftien aanhoudingen verricht, waarvan zes verdachten in verzekering zijn gesteld.

Het onderzoek van de politie is opgestart naar aanleiding van het vermoeden, dat de eigenaren van een growshop aan de Gijsbrechtgaarde in Apeldoorn zich bezighielden met de handel in softdrugs. Gaandeweg kwam er zicht op telers waarmee zij samenwerkten.

Tijdens de politieactie werden de eigenaren van de growshop, een man en vrouw uit Apeldoorn, aangehouden. Ook twee inwoners uit Dronten, bij wie in hun bedrijfsauto een grote hoeveelheid gedroogde hennep werd aangetroffen, zijn aangehouden. In de hennepkwekerijen in Barneveld, Wapenveld, Epe en Apeldoorn werden in totaal negen mensen aangehouden.

In Apeldoorn zijn op zes adressen zoekingen verricht. In vijf woningen/schuren (Markrichtersveld, Hoenderparkweg, Molenstraat centrum, Kruizemuntstraat, Canadalaan) werd een kwekerij aangetroffen en ontmanteld. In één woning was sprake van een kwekerij die in voorbereiding was. Ook vond een zoeking plaats in de woning van de growshop-eigenaren en de growshop zelf. In dit laatste pand zijn alle spullen in beslag genomen.

Achter de growshop werd een bedrijfsauto aangetroffen met in totaal 18,2 kilo gedroogde hennep. In het pand zelf werd ongeveer 2 kilo hennep aangetroffen. In de growshop en in de woning van de eigenaren bleek met de stroomvoorziening te zijn geknoeid. Beide panden zijn door de energieleveranciers afgesloten van stroom.

In Wapenveld en Epe zijn op twee locaties kwekerijen ontmanteld. Aan het Koepad in Epe trof de politie in een schuur ongeveer 250 planten aan. Aan de H.C. van de Houven van Oordtstraat trof de politie kweekruimtes op een zolder en in een schuur. Hier ging het om ruim 300 planten. Op deze locatie werd de stroom bovendien illegaal afgetapt.
In Barneveld werd in een woning een kwekerij ontmanteld en hier zijn zo’n 350 planten aangetroffen, terwijl de stroom ook hier illegaal was afgetapt.

Bij de growshop is beslag gelegd op vier voertuigen; twee personenauto’s (BMW en Mercedes), een grote bedrijfsbus en een kleinere bedrijfsauto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten