Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

4 februari 2015

Rechter: "Politie niet aansprakelijk voor drama Alphen aan de Rijn"

Volgens de rechter is de politie niet aansprakelijk voor de schietpartij op 9 april 2011 in Alphen aan den Rijn. Ruim vijftig burgers verwijten de politie nalatigheid bij het verstrekken van het wapenverlof aan de Tristan van der Vlis en eisen financiƫle compensatie. De rechter acht deze eisen ongegrond.

De rechtbank Den Haag deed vandaag, woensdag 4 februari, uitspraak over de aansprakelijkheid van de politie voor het drama in Alphen aan den Rijn. In winkelcentrum De Ridderhof schoot Tristan van der Vlis zes mensen dood, alvorens de hand aan zichzelf te slaan. Bij de schietpartij vielen zeventien gewonden.


Ruim vijftig nabestaanden en betrokkenen spanden een juridische procedure aan. Zij stellen het voormalige regiokorps Hollands Midden aansprakelijk voor de slachtoffers, omdat de politie een wapenverlof verstrekte, terwijl bekend kon zijn dat de dader psychische problemen had. De aanklagers eisten een financiƫle schadevergoeding.

De politie wacht af of de eisers en hun advocaat de uitspraak in hoger beroep willen aanvechten. Ondertussen bestuderen juristen van politie, de aansprakelijkheidsverzekeraar en het Ministerie van Veiligheid en Justitie, dat verantwoordelijk is voor de wet- en regelgeving die de politie uitvoert, de uitspraak nauwlettend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten