Suemecrime.nl

4 februari 2015

Update: Dode bij schietincident Amsterdam - Ron Nyqvist pleegt zelfmoord

In een parkeergarage aan de Bart Poesiatstraat in Amsterdam Nieuw-West is vanochtend een man bij een schietincident overleden.

Volgens getuigen op straat zou er een ruzie tussen een man en een vrouw voorafgegaan zijn aan de dodelijke schietpartij.

De politie heeft de plaats afgezet met zwarte schermen en doet onderzoek. De man is een bekende van de politie. Ook hangt de politiehelikopter weer boven de stad.

Update: Het slachtoffer is de 46-jarige Ron Nyqvist. Nyqvist was wegens de liquidatie van de broers Driesen tot een 20-jarige gevangenisstraf veroordeeld. Hij was nog niet zo lang geleden vrijgelaten. Hij zou pas enkele maanden in Osdorp hebben gewoond. 

Nyqvist overleefde in 2001 een aanslag. Toen werd de auto waarin Nyqvist en zijn vriendin zaten, opgeblazen met een handgranaat. Ze konden de auto allebei net op tijd uitstappen. In juli 2013 was hij na verlof niet teruggekeerd naar de gevangenis. Iets later werd hij in Oostenrijk weer gearresteerd en kon hij de rest van zijn straf uitzitten. 

Een mogelijk scenario in deze zaak is dat het slachtoffer zichzelf heeft neergeschoten, stelt de Amsterdamse politie. De vriendin van Nyqvist was, samen met haar vader, aanwezig tijdens het incident. De vrouw zou in verwarde toestand naar een ziekenhuis zijn gebracht.

Update 2: Roy van der Wal, advocaat van Nyqvist, bevestigt dat hij van nabestaanden heeft gehoord dat Nyqvist zelfmoord heeft gepleegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten