Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

15 februari 2015

Update: Opnieuw schietpartij in Kopenhagen - Man in hoofd geschoten & 2 agenten gewond

Er zijn schoten gelost bij een synagoge in Kopenhagen. Een 55-jarige man is in zijn hoofd geraakt en twee agenten zijn gewond geraakt. De schutter is nog op de vlucht. Helikopters hangen boven stad.

Dit is de tweede schietpartij in de Deense stad binnen 10 uur. Zaterdag kwam er in de stad een man om toen er werd geschoten tijdens een bijeenkomst over „kunst, godslastering en de vrijheid van meningsuiting”. Ook werden daarbij 3 agenten gewond. Op de bijeenkomst waren de Zweedse tekenaar Lars Vilks en de Franse ambassadeur François Zimeray aanwezig. Ze zijn ongedeerd gebleven. Luister HIER naar de schietpartij. Op het fragment is duidelijk te horen hoe een spreekster tijdens het debat wordt verstoord door meerdere schoten.

Het is niet bekend of er een verband is tussen beide schietpartijen. De dader van de schietpartij van zaterdag is nog voortvluchtig.

De Duitse politie controleert bij de Deense grens auto's die uit Denemarken komen. Sinds zaterdagavond zijn er controles op de snelweg in de buurt van Flensburg. Dat gebeurt op verzoek van Denemarken.

Kijk HIER naar een live stream van VGTV.

Update 4u10: Op een persconferentie liet de politie weten dat de persoon die in zijn hoofd was geschoten is overleden. Wie achter de schietpartij zit is nog onduidelijk. Ook of er een verband is met de eerdere schietpartij is nog steeds onduidelijk. De politie is massaal op de been in Kopenhagen. Ook bij de grensovergangen met Duitsland en Zweden is veel politie aanwezig. Op de Deense tv worden de mensen in het centrum aangeraden om binnen te blijven. Een paar uur na de schietpartij is een persoon aangehouden. Of de man ook de schutter was is nog niet bekend.

Twee incidenten: 2 burgers overleden - 5 agenten gewond.

Update 2: In de buurt van een treinstation is de vermoedelijke dader van de 2 schietpartijen door de politie doodgeschoten. De man zou eerst op de politie hebben geschoten. De politie heeft hem geïdentificeerd, maar geeft zijn personalia (nog) niet prijs.

De dader was een 22-jarige man die is geboren en getogen in Denemarken. Hij had een strafblad waarop meerdere geweldsdelicten prijken, wapenbezit en lidmaatschap van een criminele bende. Zijn naam is nog steeds niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten