Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

23 januari 2015

37 jaar onschuldig in de gevangenis

De 70-jarige Joseph Sledge is een uur geleden vrijgelaten. Hij zat 37 onterecht vast wegens het doodsteken van een bejaarde vrouw en haar dochter.

Een speciale onderzoekscommissie heeft onder meer haren opnieuw onderzocht. Die bleken niet van Sledge te zijn. Ook meldde zich een voormalige medegevangene die tegen Sledge had getuigd. Hij trok zijn verklaring in en zei dat hem strafvermindering was beloofd als hij zou verklaren.

Ten tijde van de moord zat Slegde een celstraf van vier jaar uit voor diefstal. Overdag werkte hij met andere gevangenen op een boerderij. Een dag voor de dubbele moord wist Sledge te ontsnappen. Korte tijd later werd hij opgepakt. Hij heeft altijd ontkend dat hij de moordenaar was.

De openbaar aanklager heeft inmiddels excuses aangeboden. "Voor een aanklager is er niets ergers dan een onschuldige veroordelen. Het systeem heeft een fout gemaakt", waren de niet echt overtuigende woorden van de openbaar aanklager.

Wat ons zou interesseren is of deze openbaar aanklager dezelfde man is die de voormalige medegevangene strafvermindering had beloofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten