Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

10 december 2014

UPDATE: Dode bij schietincident in Amsterdam - Slachtoffer Murat Garki

In de Amsterdamse Rijnstraat is een man tegen 23uur doodgeschoten.

Volgens de eerste berichten zou er 1 keer geschoten zijn. Het zou gaan om een liquidatie.

Het incident gebeurde voor de Riverside Bar, op de hoek van de Uiterwaardenstraat waar het slachtoffer voor de deur ligt. Hij is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Bezoekers van het cafe moesten binnen blijven. Onder de bezoekers zou de vriendin van de man zijn.

De politie heeft de omgeving ruim afgezet en er cirkelt een helikopter boven de buurt. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend.

UPDATE: Een getuige zei tegen AT5 dat de man gebeld werd en een cafe in de straat uit liep. Daarna kwamen twee mannen op een scooter aangereden. Een van de twee stapte af en schoot twee keer op het slachtoffer. 'Toen hij werd geraakt in zijn nek, spoot het bloed eruit.' Vervolgens zijn de twee mannen op de scooter gevlucht.

UPDATE 2: Het slachtoffer is de 25-jarige turkse Murat Garki.

Volgens de politie liep de man even na elf uur 's avonds op de Uiterwaardenstraat toen hij beschoten werd. Hij zakte in elkaar voor de deur van café Riverside.

De Turkse Amsterdammer Garki werd samen met zijn jeugdvriend Baris Önder, zoon van de Turkse beroepscrimineel Atilla Önder, de afgelopen jaren verdacht van een reeks misdrijven. De rechtbank in Haarlem behandelt een grote zaak tegen Garki en Önder rondom een vermoede afpersing van een drugshandelaar, nadat een partij synthesische drugs was verdwenen. Daarvoor zaten Önder en Garki acht maanden in voorlopige hechtenis.

In Amsterdam liep bij het Hof nog een zaak over een beweerde afpersing en gijzeling vanwege een conflict over heroïne, enkele jaren geleden. In de Derkinderenstraat in Amsterdam-West reden Önder en Garki later een verkeersfuik van de recherche in. Ze renden weg, maar bij bedien werd een vuurwapen en een jammer (stoorzender) aangetroffen. Murat Garki werd daarvoor veroordeeld.

Garki en Önder werden dit jaar enige tijd verdacht van de liquidatie in januari 2014 van Aytas Göraler, de oud-eigenaar van discotheek The Sand. Daarvoor werden zij kort gearresteerd. Die zaak werd echter wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. Lees meer in Het Parool.


UPDATE 3: Volgens de laatste informatie heeft deze liquidatie niks te maken met de onderwereldoorlog die al 15 levens eiste.

UPDATE 17.12.2014: De politie is op zoek naar getuigen van een liquidatie, waarbij het slachtoffer op dinsdag 9 december voor de deur van een bar aan de Uiterwaardenstraat overleed. 

Mogelijk zijn er getuigen die iets gezien of gehoord hebben tussen 22.45 en 23.15 uur, maar die niet in de directe omgeving van de plaats delict wonen. Het onderzoeksteam vraagt hen om contact op te nemen. Verder is het team op zoek naar personen die eerste hulp hebben verleend aan het slachtoffer of die aanwezig waren in de River Side Bar. Niet iedereen heeft zich die avond gemeld bij de politie. Het onderzoeksteam zou hen ook graag willen spreken.

Iedereen die meer informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 men kan ook contact opnemen met het Team Nationale Criminele Inlichtingen via 079-3458999. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of stuur een mailtje naar sueme@live.nl