Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

14 december 2014

"Contacten Mabel en Klaas Bruinsma waren zakelijk" - Anton Bruinsma

Mabel Wisse Smit en drugsbaron Klaas Bruinsma hebben elkaar veelvuldig ontmoet, maar van een liefdesrelatie was nooit sprake. Anton Bruinsma, de broer van Klaas Bruisma, onthult in het aankomende nummer van zakenblad Quote dat het verhaal over hun amoureuze betrekking sterk is overdreven.

 ’Ik heb Klaas nooit over haar horen praten en hem ook nooit met haar gezien. Dat verhaal is toen enorm opgeblazen om haar in diskrediet te brengen. Begin 1989 zat Klaas midden in een zeer hechte liefdesrelatie met zijn vriendin Sin, en was haar trouw. Ik heb later harde bewijzen gekregen van een vriendje dat de gesprekken met Mabel alleen zakelijk informatief zijn geweest en gebleven', zegt hij in het blad dat dinsdag verschijnt.

Bruinsma's verklaring werpt een nieuw licht op de zaak die uiteindelijk zelfs tot een constitutionele rel leidde. Mabel Wisse Smit, de toenmalige vriendin van Prins Friso, raakte in 2003 in opspraak na de onthullingen in Quote dat ze in haar studentenjaren contacten had gehad met Klaas Bruinsma. Wisse Smit zou de in 1991 vermoorde maffiabaas Bruinsma in 1989 als gast hebben meegenomen naar een huiskamerfeestje met vrienden in een anti-kraakpand nabij het Vondelpark, waar ook leden van het corps aanwezig waren.

Na stellige ontkenningen van een ’innige band’ erkent Wisse Smit wel een aantal keren op Bruinsma's reddingsboot Neeltje Jacoba te zijn geweest. Hoewel ze blijft ontkennen seksuele contacten met De Godfather te hebben onderhouden wordt er twijfel gezaaid over deze lezing met name door Bruinsma's ex-bodyguard Charlie Da Silva. Deze Chileen omschrijft Mabel als ’het wijf van die Lange’ en beweert tegenover misdaadverslaggever Peter R. De Vries dat Mabel een aantal malen bij hem heeft geslapen en zelfs een grote liefde was van de drugsbaron.

Lees verder: Quote

2 opmerkingen: