Suemecrime.nl

23 december 2014

20 jaar voor Hamza in Marokko

Hamza Belhadj is door de rechtbank in de Marokkaanse stad Tanger wegens zijn betrokkenheid bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt tot een 20-jarige gevangenisstraf veroordeeld. Op 29 december 2012 kwamen toen Said El Yezidi en Youssef Lkhorf na een wilde schietpartij om het leven. Ook moet hij de nabestaande van de slachtoffers en beschoten agenten een schadevergoeding betalen van ongeveer 30.000 euro.

De rechtbank acht bewezen dat Hamza de auto bestuurde waarmee de daders vluchtte en van waaruit de politie met een kalasjnikov werd beschoten. Verder werd er als bewijs DNA van hem gevonden in de vluchtauto en op een gevonden bivakmuts. Ook heeft Benaouf Adaoui, inzittende van de beschoten Range Rover Hemza aangewezen als schutter. Overigens zou Adaoui het eigenlijke doelwit geweest zijn.

Hamza vluchtte naar Marokko maar werd in juni 2013 aangehouden op het vliegveld in Marokko toen hij zijn vriendin wilde ophalen. Op verzoek van de Nederlandse justitie heeft Marokko, dat geen eigen onderdanen uitlevert, de vervolging van Hamza overgenomen.

Twee medeverdachten komen in het voorjaar in Nederland voor de rechter.

Lees ook: Strafzaak tegen Hamza Belhadj aangehouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten