Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

31 januari 2014

Verdediging Jocic vraagt vrijspaak

De advocaat van Sreten Jocic, Zdenko Tomanovic, heeft vandaag in zijn slotpleidooi om vrijspraak voor zijn cliĆ«nt gevraagd.

Volgens Tomanovic is er geen enkel bewijs dat Jocic ook maar iets te maken heeft met de liquidatie van journalist Ivo Pukanic en zijn medewerker Niko Franjic in 2008.

"Het is niet te begrijpen dat de aanklager 40 jaar gevangenisstraf eist op basis van zijn indruk, indirect bewijs, speculatie en zijn eigen overtuiging", aldus Tomanovic.

Verder legde de advocaat uit dat het onmogelijk is om Jocic alleen op basis van de verklaring van Tomislav Marjanovic te veroordelen. Deze getuige verklaarde dat Jocic's medeverdachte in deze zaak Slobodan Djurovic een telefoongesprek met Jocic had waarin deze de opdracht tot liquidatie aannam. Dit gesprek zou hebben plaats gevonden in een appartement van een vriend van een andere veroordeelde in deze zaak, Robert Matanic. Het is echter een omstreden verklaring omdat Marjanovic er vanuit ging dat het Jocic aan de andere kant van de telefoonlijn was. Bewijs hiervoor is er echter niet. Tevens zou Jocic nooit zn opdracht via de telefoon aannemen omdat hij weet dat hij al jaren wordt afgeluisterd, aldus de advocaat.

Lees ook: Rechtszaak tegen Sreten Jocic hervatMedeverdachten weigeren te getuigen tegen Jocic & Slotpleidooi Pukanic-zaak en Strafeis tegen Sreten Jocic: 40 jaar gevangenisstraf.

Eerdere berichten over deze zaak: Matanic & Djurovic blijven vastzittenUitspraak hoger beroep Pukanic zaak en Slobodan Djurovic wil gevangnisstraf in Montenegro uitzitten.