Suemecrime.nl

29 januari 2014

Strafeis tegen Sreten Jocic: 40 jaar gevangenisstraf

Openbaar aanklager, Jovica Jovanovic, eist 40 jaar gevangenisstraf tegen Sreten "Joca Amsterdam" Jocic. Ook tegen Zeljko Milovanovic is de maximale straf geëist. Tegen Milan Kuzmanovic is 15 jaar gevangenisstraf geëist.

Jocic wordt gezien als de organisator van de liquidatie van journalist Ivo Pukanic en zijn medewerker Niko Franjic. Zeljko Milovanovic wordt gezien als degene die de bom activeerde en Kuzmanovic zou hebben meegewerkt aan de voorbereiding.

"De mate van schuld is erg hoog, gezien de zorgvuldige voorbereiding van de liquidatie. Tevens is de onbezonnen wijze van de uitvoering de verdachten sterk aan te rekenen", aldus de aanklager.

Morgen houdt de verdediging hun slotpleidooi.

Overigens is Jocic destijds alleen op basis van de verklaring van Tomislav Marjanovic aangehouden. Jocic zelf heeft altijd ontkend dat hij iets te maken heeft met deze liquidatie. Volgens Jocic zit minister Karamarko achter de liquidatie. Jocic ziet zichzelf als slachtoffer van een samenzwering. Binnenkort meer hierover in een uitgebreid verslag.

Lees ook: Rechtszaak tegen Sreten Jocic hervat & Medeverdachten weigeren te getuigen tegen Jocic & Slotpleidooi Pukanic-zaak