Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

27 april 2013

UPDATE: Peter R. de Vries & De "Heineken ontvoerders" (video)

Op 21 september 2011 stond op de website van  Peter R. de Vries te lezen: "Er komt een échte verfilming van de ontvoering van bierbrouwer Alfred Heineken in 1983. De Amerikaanse producent en filmfinancier Informant Media heeft daarvoor de rechten van het boek gekocht dat Peter over Nederlands meest geruchtmakende misdaadzaak heeft geschreven".

Afgelopen woensdag schreef de Telegraaf: "De verfilming van het boek 'De Ontvoering van Alfred Heineken', van Peter R de Vries, moet volgend jaar in de Amerikaanse bioscoop in première gaan". In het radioprogramma Evers Staat Op zei de Vries: "Het script ligt in Los Angeles, waar ze nu bezig zijn met de casting". Tevens gaf hij een toelichting in het programma De Wereld Draait Door.

Gister deed de Vries aangifte tegen Willem Holleeder. De misdaadverslaggever zegt dat hij thuis door de Holleeder met de dood is bedreigd. Op Twitter schreef de Vries: "Doorgedraaide Willem Holleeder bedreigt mij op woonadres met de dood in aanwezigheid van mijn vrouw. Direct aangifte gedaan bij politie" & "Willem Holleeder bezocht mij gisteravond onaangekondigd op privé-adres. Ging volledig door het lint".

Volgens misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink heeft het incident te maken met de verfilming van het boek. "Er staat in de berichten niet bij waarom, maar dat is wel duidelijk. Het gaat over de film over de Heinekenontvoering in die Amerika op stapel staat. Het was natuurlijk al bekend dat de andere ontvoerders niet erg gecharmeerd waren van verfilming. Ik heb het er vorige week nog uitvoerig met Martin Erkamps, de halfbroer van Cor van Hout, over gehad. Er zouden duidelijke afspraken zijn gemaakt dat er voor verfilming toestemming gevraagd zou moeten worden aan alle ontvoerders", aldus Korterink.

Crimesite Camilleri heeft Willem Holleeder weten te bereiken maar die wil niks kwijt over de toedracht van het incident. "Een vaag ‘Peter is een huilebalk en heeft face to face altijd veel spijt’ schept ook niet veel duidelijkheid, eerder meer vragen. Holleeder gaf wel toe dat hij bij het huis van De Vries is geweest maar hij ontkent noch bevestigt de bedreiging", aldus het bericht op Camilleri.

De politie en Holleeders advocaat Stijn Franken hebben de aangifte bevestigd.

In September 2009 spraken wij Steve Brown over het boek "De ontvoering van Alfred Heineken" van Peter R. de Vries. (zie video). WORDT VERVOLGD!


UPDATE 27.04.2013: Willem Holleeder wordt vanmiddag verhoord door de politie, aldus zijn advocaat Stijn Franken.

UPDATE 2: "Willem Holleeder aangehouden, gehoord, excuses aangeboden en weer heengezonden. Aangifte is niet ingetrokken. Er komt een zitting", "Holleeder wilde naam/personage niet in Amerikaanse film. Eerder toestemming wel gegeven. Scenario is klaar en blijft zo. Met hem erin. aldus de Vries op Twitter.