Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

28 april 2013

Sreten Jocic krijgt tegels naar zijn hoofd gegooid

Sretko "Het beest" Kalinić, voormalig lid van de "Zemun"-Clan in Belgrado heeft vanuit zijn cel badkamertegels naar Sreten "Joca Amsterdam" Jocic gegooid. Joca liep hierbij geen ernstige verwondingen op.

Op 8 februari 2013 werd er een wapen, gemaakt van een scheermesje, tshirt en touw, gevonden op de cel van Kalinić. Het incident met de tegels wordt hierdoor extra serieus genomen.

Kalinić is ondermeer wegens betrokkenheid bij de liquidatie van premier Zoran Djindjic tot een 40-jarige gevangenisstraf veroordeeld. De premier werd op 12 maart 2003 doodgeschoten. Vorige maand werd de moord door duizenden mensen in Servië, waaronder de huidige Servische president Boris Tadić, herdacht.

Terug naar het incident afgelopen maandag. Jocic liep met bewaarders door de gangen van de centrale gevangenis in Belgrado. Toen ze voorbij de cel van Kalinić kwamen vlogen opeens badkamertegels van 35x25cm richting het hoofd van Jocic. Deze reageerde door een vol waterflesje in het gezicht van Kalinić te gooien. Ook zou hij de handboeien van een bewaker hebben afgepakt en richting Kalinić hebben gegooid. Tevens zouden er harde woorden zijn gevallen tussen de twee. Hieronder verstaan wij dreigementen. Waarom Kalinić besloot de aanval op Jocic te openen is nog niet duidelijk.

Jocic liet weten dat hij niet denkt dat Kalinić aanhangers heeft in de gevangenis die hem zouden willen ombrengen. Kalinić werd overigens in de isoleercel gezet.