Suemecrime.nl

13 juli 2015

Zoon El Chapo: "Soon the general will be back"

Sinds Joaquin "El Chapo" Guzmán zaterdag uit de gevangenis wist te ontsnappen is er een ware klopjacht op hem geopend. Hij ontsnapte via een tunnel van anderhalve kilometer. De tunnel begon in zijn cel en kwam uit op een bouwterrein, iets buiten de gevangenis. Om 20.52 uur was op bewakingscamera's te zien dat Guzmán naar de wasruimte ging in zijn cel 20 op gang 2. Toen hij langere tijd niet werd gezien gingen de bewakers kijken en zij ontdekten de ingang van de tunnel.

De Mexicaanse autoriteiten verklaarden zondag dat achttien mensen naar Mexico Stad zijn overgebracht om te worden ondervraagd over de ontsnapping. In 2013 verklaarde Chicago Guzmán tot staatsvijand nummer één. De vorige persoon die die kwalificatie kreeg, was Al Capone in 1930.
Zijn zoon, Ivan Guzman, liet op 9 mei 2015 aan de oplettende lezer al weten dat El Chapo binnenkort weer terug was. Hij twitterde: "I haven't lied and I haven't cried but its fair for men and here is mine. I have armed people and I promise you soon the general will be back". El Chapo heeft 10 kinderen van 3 verschillende vrouwen. Meerdere zijn actief op verschillende social media.

El Chapo kan met recht een topcrimineel genoemd worden. Hij is van een ander niveau dan de crimineeltjes die de Nederlandse media tot topcrimineel bestempelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten