Suemecrime.nl

5 juni 2015

Gotti-verrader Sammy The Bull mogelijk vervroegd vrij

De 70-jarige Sammy "The Bull" Gravano kan mogelijk volgend jaar vroegtijdig worden vrijgelaten. De voormalige underboss van de New Yorkse Gambino Maffiafamilie en verrader van de legendarische John Gotti Sr., zit momenteel een 20-jarige gevangenisstraf uit wegens het runnen van een organisatie die op grote schaal XTC verkocht. Hij kreeg deze straf van een New Yorkse rechtbank in september 2002 opgelegd.

Gravano heeft via zijn advocaat, Thomas Farinella, een aanvraag ingediend om voortijdig te worden vrijgelaten. Volgens zijn dochter komt Gravano in aanmerking voor strafvermindering wegens een wet die onlangs is aangenomen. Hierdoor hopen zij "The Bull" vroegtijdig vrij te krijgen. Overigens wil Farinella niet bevestigen dat hij deze aanvraag heeft ingediend.

Sammy Gravano werd vooral bekend doordat hij ging samenwerken met justitie en getuigde tegen John Gotti. Gravano was zelf de underboss van de familie en zelf verantwoordelijk voor 19 maffiamoorden. Door zijn verraad kwam hij weg met een straf van 5 jaar. Gotti kreeg levenslang en hield zich aan de omertà. Gotti overleed op 10 juni 2002 in de gevangenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten