Suemecrime.nl

12 juni 2015

Celstraf geëist voor bijna-ontvoering Hilversum

Door optreden van familieleden kon op 17 september 2014 een ontvoering in Hilversum worden voorkomen. Bij de poging ontvoering werd veel geweld gebruikt en de drie mannen die hiervoor verantwoordelijk worden gehouden, hoorden vandaag celstraffen tegen zich eisen van 15 en 16 maanden.

Als het slachtoffer op de bewuste dag thuiskomt, ziet hij dat zijn fiets is verplaatst. Als hij hem terug wil zetten, proberen drie mannen hem een auto in te trekken. Ze slaan en schoppen hem en hij krijgt pepperspray in zijn gezicht gespoten. Hij weet zich los te rukken en komt ten val. Als hij op de grond ligt wordt hij hard geschopt, ook tegen zijn hoofd. Zijn broer en vader die binnen zijn, komen snel op het hulpgeroep af en weten de drie mannen van dan 26, 34 en 39 jaar, te verjagen.

Volgens de drie verdachten kwamen ze geld eisen omdat de aangever bij hen zou hebben ingebroken. Er is wel geschopt en geslagen maar niet zo erg als het slachtoffer verklaart. Ook hebben ze geen pepperspray gebruikt. De verklaringen van getuigen, het letsel en het busje pepperspray ondersteunen echter de verklaring van het slachtoffer. De officier van justitie vindt dan ook dat de poging ontvoering bewezen is. Ongeacht het motief – waarvoor geen steun is gevonden in het dossier - neemt ze het de verdachten zeer kwalijk dat zij zoveel geweld hebben gebruikt. Ze hebben niet mee willen werken met het onderzoek, tonen geen berouw of inzicht in wat ze hebben aangericht, zodat alleen een celstraf op zijn plaats is.

Tegen de 27-jarige en 34-jarige verdachten uit Hilversum en Bussum eiste zij een celstraf van 15 maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Tegen de 40-jarige verdachte uit Zwanenburg eiste zij een hogere straf van 16 maanden omdat deze man eerder is veroordeeld voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en nog in een proeftijd liep voor poging zware mishandeling. Ook moet hij nog twee weken zitten, het voorwaardelijke deel van een eerder opgelegde straf. In alle drie de gevallen wil de officier dat er een lange proeftijd van drie jaar aan de straf verbonden wordt om te voorkomen dat ze weer in de fout gaan. Als bijzondere voorwaarden eiste zij een contactverbod met de aangever en zijn familie en een locatieverbod voor de straat waar zij wonen. Ten slotte moet de vordering van de benadeelde partij worden toegewezen voor een bedrag van bijna negenduizend euro.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten