Suemecrime.nl

11 juni 2015

Broer Staatsliedenbuurt-verdachte Anouar B. overgebracht naar Penitentiair Psychiatrisch Centrum

De jongere broer van de tot levenslang veroordeelde Staatsliedenbuurt-verdachte Anaouar B. zou momenteel ernstige psychische problemen ondervinden tijdens zijn detentie. Ali B. was tijdens de voorlopige hechtenis gedetineerd op de Top-600 afdeling van PI Over-Amstel. Als Top-600 verdachten in preventieve hechtenis worden genomen gebeurt dat met voorrang in de Penitentiaire Inrichting (PI) Over-Amstel. B. is vervolgens tijdelijk overgebracht naar een afdeling voor gedetineerden met ernstige psychische problemen. Een zogenaamd Penitentiair Psychiatrisch Centrum.

Op 14 november 2014 was B. met drie medeverdachten in een gestolen Golf GTI met twee pistoolmitrailleurs en een pistool onderweg vanuit Amsterdam richting Arnhem. Net voor de aanhouding door het AT (arrestatieteam) op de rijksweg A50 bij Arnhem wisten drie verdachten de auto te ontvluchten. 'Skotoe! Skotoe! Ga! Ga! Gas!'. Het AT hield bestuurder Mohammed B. in de auto aan en in de directe omgeving werd een tweede verdachte aangehouden. In- en bij de auto werden diverse vuurwapens waaronder automatische vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Ibrahim el A. wist te ontkomen maar werd op het Centraal Station van Arnhem aangehouden. Om die laatste aanhouding te kunnen uitvoeren werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

De recherche had het vermoeden dat de gestolen auto gebruikt zou worden bij een liquidatie. De auto stond met duplicaat kentekenplaten geparkeerd op het Marchanthof in Amsterdam Nieuw West. De politie heeft toen afluisterapparatuur aangebracht in de gestolen auto en deze vervolgens geobserveerd. De verdachten zijn inmiddels veroordeeld omdat politie en justitie tot de conclusie kwamen dat ze zeer waarschijnlijk een overval wilden plegen op een juwelierszaak. Het Openbaar Ministerie concludeerde dat uit de afgeluisterde gesprekken die de verdachten hadden in de auto onderweg naar Arnhem. Naast de automatische vuurwapens werden ook breekijzers vuisthamers en lege tassen in de auto van de verdachten aangetroffen. In Arnhem werd een gestolen scooter aangetroffen die aan de verdachten kon worden gelinkt.

Lees verder: Leipeshit.today

Geen opmerkingen:

Een reactie posten