Suemecrime.nl

12 mei 2015

Korendijk veiligste & Amsterdam onveiligste gemeente

De misdaad is afgenomen, ook in Amsterdam. Al blijft de hoofdstad op nummer 1 als onveiligste gemeente. Het veiligst woon je in Korendijk (Zuid-Holland), Kapelle (Zeeland) en Zuidhorn (Groningen), aldus het Algemeen Dagblad.

Korpschef van de politie, Gerard Bouman gaf in het Algemeen Dagblad aan de dalende criminaliteitscijfers als een compliment aan alle politiemensen te zien. De bestrijding van de criminaliteit is een gedeelde verantwoordelijkheid, maar de bijdrage van de politie is daarbij onmiskenbaar. Samen met Gemeenten, Openbaar Ministerie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en andere betrokken partijen wordt ingezet op een verdere daling van de criminaliteit. De belangrijkste partij daarbij is de burger, die door meldingen bij de alarmnummers, Meld Misdaad Anoniem en ook Burgernet actief meedoet aan misdaad voorkomen.

Vanavond sluit het tv-programma De Nationale Misdaadmeter de serie af met een live-uitzending. Daarin wordt bekendgemaakt hoe ver Nederlanders willen gaan om misdaad verder aan te pakken. Ook wordt gemeld welke gemeenten volgens het Algemeen Dagblad tot de veiligste en onveiligste behoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten