Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

17 maart 2015

Mexicaanse muzikant tijdens concert ontvoerd en geliquideerd

Een groep van 4 gewapende mannen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een concert van de Mexicaanse band Kumbianberos RS stilgelegd en voor het oog van vierhonderd man publiek een van de bandleden ontvoerd en daarna geliquideerd. De 20-jarige Rogelio "El Chiken" Contreras werd 15 kilometer verderop teruggevonden. Hij was gemarteld en door zijn hoofd geschoten.

Contreras drumde met zijn de band in een bar in Monterrey, Mexico. Monterrey is een industriestad in het noordoosten van Mexico. Het is de hoofdstad van de deelstaat Nuevo León en het belangrijkste economische centrum van Noord-Mexico. Even na middernacht viel de groep de zaal binnen en namen de man in een taxi mee. Nog geen 40 minuten later werd zijn lichaam gevonden, waarop sporen van martelingen te zien waren.

Over de achtergrond is nog niet veel duidelijk. Zijn manager, Ramón Sánchez, liet weten "geen enkel idee te hebben waarom ze Rogelio hebben gepakt".

Dat Mexico zeer gewelddadig is wisten we al langer. In januari 2015 verdwenen er in Mexico 353 personen. Dat zijn ongeveer 11 personen per dag! Bijna de helft hiervan zijn vrouwen. Een derde hiervan verdween in de deelstaat Nuevo León.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten