Suemecrime.nl

6 februari 2015

Virtuele dealer in echte wereld aangehouden

De politie hield vandaag een 41-jarige man uit Kerkrade aan op verdenking van handel in drugs op het zogeheten dark web.

Dit betreft afgeschermde websites met illegale handelswaar die alleen via anonimiseringssoftware te benaderen zijn. Communicatie tussen verdachte en zijn klanten gebeurde door versleutelde berichten en betalingen werden gedaan met het virtuele betaalmiddel bitcoin.

Twee woningen in Kerkrade zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. In de woning werden computers, soft- en harddrugs, een hoeveelheid munitie, een groot geldbedrag en een onbekende hoeveelheid bitcoins in beslag genomen. Verder zijn twee motoren en een auto meegenomen.

De verdachte is in verzekering gesteld en zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij het onderzoek wordt nauw samengewerkt met de Duitse autoriteiten.

4 opmerkingen:

 1. Hoe nemen ze iemands bitcoins af of in beslag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anoniem
  Ze nemen account over, bitcoins worden "verbeurd" verklaard en voor echt geld ingewisseld bij een exchange.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar daarvoor moet iemand toch meewerken? Als alles toch al versleuteld is, dan zal dat wachtwoord toch ook wel niet te kraken zijn? Zoals met pedofielen vaak het geval is,dat ze hun medewerking moeten verlenen, voordat ze bij de bestanden kunnen komen? Waarom zou zo iemand meewerken?hij moet toch al zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, meestal wel. Tenzij slecht beveiligd natuurlijk. Kan me ook voorstellen dat meewerken een kleine strafvermindering zou kunnen opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen