Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

20 februari 2015

Roemeense toeristenoplichters aangehouden

Vier mannen die verdacht worden van het oplichten van toeristen, zijn vanochtend op de Houtmankade in Amsterdam aangehouden. De afgelopen weken kwamen meerdere aangiften binnen van toeristen. Sindsdien keek de politie uit naar de mannen.

Vanochtend werd het viertal gezien door een agent. Hij zag dat één van de mannen op een toerist af stapte en vroeg om zijn paspoort. De reiziger vertrouwde het niet en maakte zich met een smoes uit de voeten. De agent ging daarop achter de verdachte aan en hield hem en drie anderen bij de auto op de hoek van de Tasmanstraat aan. De verdachten (45, 43, 42 en 35 jaar oud) hebben alle de Roemeense nationaliteit.

De verdachten gingen als volgt te werk. Een van hen stapt op een toerist af en gedraagt zich wat louche. Vervolgens komen twee andere verdachten hier op af en sturen de eerste weg. Het duo stelt zich voor als agent en vraagt de toerist wat de louche man vroeg. Vervolgens willen zij het paspoort en het geld van de toerist ‘controleren’. Verschillende toeristen trapten in de truc en raakten zo enkele duizenden Euro’s kwijt. Bij de aanhouding van één van de verdachten werd een nagemaakt politielegitimatiebewijs aangetroffen. Nader onderzoek moet uitwijzen of de vier inderdaad aan meerdere zaken gelinkt kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten