Suemecrime.nl

5 februari 2015

Leden criminele organisatie Apeldoorn opgepakt

In een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie in Apeldoorn heeft de politie op dinsdag 3 februari twee belangrijke verdachten aangehouden. Onder leiding van het Openbaar Ministerie doet de politie al geruime tijd onderzoek naar een groep verdachten die zich bezighouden met afpersing, uitbuiting en witwassen.

De politie heeft op 3 februari op vier plekken in Apeldoorn zoekingen gedaan. Er werd gezocht in een illegaal bordeel, een autogarage en twee huizen. Een 23-jarige verdachte kon in Apeldoorn aangehouden worden, een 49-jarige man werd in de Penitentiaire Inrichting in Arnhem aangehouden. Ze worden beiden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

De mannen worden er verder van verdacht dat ze prostituees illegaal aan het werk hebben gezet en deze vrouwen hebben uitgebuit. Ze zouden bovendien aan de prostituees hebben gevraagd om hun klanten te chanteren. De politie is bekend met een geval waarbij de klant van een prostituee in Apeldoorn voor vele tienduizenden euro’s werd afgeperst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten