Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

4 februari 2015

Jury acht Silk Road oprichter schuldig

In de Verenigde Staten verklaarde een jury vandaag Ross Ulbricht schuldig aan het runnen van de website Silk Road, waar onder meer drugs werden verhandeld.

De 30-jarige Ulbricht kreeg een klein percentage van de opbrengst van elk product dat werd verhandeld via Silk Road. Gebruikers konden op de site anoniem en ontraceerbaar handelen, en betalen met de virtuele munt bitcoin. De site was te bezoeken via TOR.

Ulbricht is onder meer schuldig aan drugshandel en witwassen, aldus de jury. Ulbricht hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Wij verwachten overigens dat hij deze straf niet zal krijgen. Een forse veroordeling zal hij waarschijnlijk niet kunnen ontlopen. Een 22-jarige Nederlander die actief was op de site staat later terecht. Hij kan maximaal een straf van 40 jaar krijgen. Wanneer de uitspraak volgt is nog niet duidelijk.

Overigens zijn er momenteel meerdere sites zoals Silk Road online. Voor elke site die wordt opgerold komen er meerdere voor terug. Het stoppen van het darknet is bijna onmogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten