Suemecrime.nl

3 februari 2015

Update: IS verbrandt Jordaanse piloot levend (foto's)

IS (Islamitische Staat) heeft naar eigen zeggen de gegijzelde Jordaanse straaljagerpiloot Muath al-Kaseasbeh levend verbrand. Een paar dagen geleden heeft Jordanië ermee gedreigd om alle aanhangers van IS die in de gevangenis zitten, versneld te berechten en executeren, indien de terreurbeweging de Jordaanse piloot zou doden. Al-Kaseasbeh viel op 24 december vorig jaar in handen van IS na de crash van zijn F16-gevechtsvliegtuig boven Syrië.

De 22-minuten durende video is HIER te zien. Net als alle andere IS executie filmpjes die de laatste tijd op het net circuleren doet ook deze video niet onder voor een Hollywood productie.

Update: De Jordaanse staatstelevisie meldt dat de piloot al op 3 januari 2015 om het leven is gebracht. De Jordaanse koning Abdullah is gisteren aangekomen voor een bezoek aan de Verenigde Staten. Als de video echt blijkt zweert Obama dat de coalitie haar inspanningen om IS aan te pakken zal 'verdubbelen'.

Ook heeft Jordanië volgens het ANP aangekondigd binnen enkele uren zes terreurverdachten zal executeren. Daarbij zit ook de terroriste Sajida al-Rishawi, waarvoor IS zei de piloot te willen ruilen. De executie van Sajida staat gepland voor woensdag, bij zonsopgang.

De Jordaanse koning Abdullah gaat onmiddellijk naar Jordanië terug en kort daarmee zijn bezoek aan de Verenigde Staten in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten