Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

23 februari 2015

Daders schieten op Nederlandse & Belgische politie na mislukte plofkraak

In de nacht van zondag 22 februari om maandag 23 februari 2015 vond er een plofkraak plaats op een geldautomaat van de ING in winkelcentrum Moerwijk in Breda Noord. Er werd geen geld buitgemaakt. De schade aan het pand is aanzienlijk. De Belgische politie verrichtte in de loop van de ochtend twee arrestaties.

De politie werd om 3u40 gealarmeerd. Vermoedelijk drie daders gingen er vandoor een donkerkleuring Audi. De meldkamer had ondertussen op strategische punten politiemensen gestationeerd, waardoor de vluchtauto snel opgemerkt werd. De achtervolging ging via de A-27, A-58 richting grensovergang Hazeldonk.

Op Belgisch grondgebied werd door de criminelen op zowel de Nederlandse als Belgische politie geschoten. De verdere woordvoering over de gebeurtenissen in Belgiƫ wordt verzorgd door het Federale Parket in Turnhout. Inhoud persbericht:

De Turnhoutse afdeling van het parket Antwerpen kan inmiddels volgende informatie verstrekken betreffende het schietincident dat zich vanmorgen heeft voorgedaan te Turnhout. Personen die ervan verdacht worden een plofkraak te hebben gepleegd in Breda, hebben de landsgrens overgestoken via het Antwerpse. In Brasschaat werden zij achtervolgd door de politie, die in kennis was gesteld door de Nederlandse politiediensten. Zij hebben aldaar met een vuurwapen geschoten op de politie.

Vervolgens zijn de verdachten verder gevlucht via de E34 richting Eindhoven. Op de E34 waren inmiddels spijkereggen aangebracht waarop het voertuig van de verdachten is lek gereden. Zij hebben nog de afrit 25 bereikt maar daar is het voertuig onbestuurbaar geworden. Vervolgens werd het vuur geopend op de lokale politie Turnhout die het voertuig achtervolgde. De daders zijn verder te voet gevlucht. Inmiddels werden twee personen gearresteerd waarvan vermoed wordt dat zij inzittenden waren van het voertuig. Het onderzoek zal hierover zekerheid moeten verschaffen.

Op 23 januari jl.werd er plofkraak gepleegd op een geldautomaat in winkelcentrum De Donk te Breda. De onbekende daders maakten daarbij een geldbedrag buit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten