Suemecrime.nl

Runnerz.nl - Wedden op paarden!

3 februari 2015

Advocaat Janssen niet te spreken over uitspraken hoofdcommissaris

Volgens Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg heeft de Amsterdamse politie afgelopen weekend met de arrestatie van vier mannen in de Knokkestraat waarschijnlijk een liquidatie of een ander ernstig misdrijf kunnen voorkomen. Hij zei dit in het AT5 programma Het Verhoor.

Zondag maakte de politie bekend dat er in de wijk Nieuw-Sloten in de nacht van zaterdag op zondag slechts één persoon was aangehouden, waarbij het arrestatieteam heeft geschoten en de verdachte gewond is geraakt. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een politiewoordvoerster zijn de verwondingen niet ernstig. Aalbersberg meldt dat een andere verdachte is gebeten door een hond.

Aalbersberg zegt in het programma dat de verdachten mogelijk onderweg waren om een liquidatie te plegen. "Dat is deel van ons onderzoek en een van onze hypotheses. Het past in ons beleid om steeds meer te proberen aan de voorkant een liquidatie te voorkomen. Het is ons doel om criminelen direct op de huid te zitten in de aanpak van liquidaties", aldus Aalbersberg.

Sander Janssen, advocaat van onder andere Jesse Remmers, is niet te spreken over de uitspraken. De verdachten zitten echter in alle beperkingen, wat betekent dat ook hun advocaten niks mogen zeggen. "Het is opmerkelijk dat Aalbersberg op televisie wel inhoudelijk op de zaak mag ingaan, terwijl ik dat niet mag. Hij zegt dat ze in een auto op weg waren naar een liquidatie. Stel dat het niet zou kloppen wat Aalbersberg zegt, dan zou ik daar dus niks over mogen zeggen. Als ik me moet houden aan de beperkingen dan heb ik me daar aan te houden, maar de politie zou zich dan zelf ook moeten onthouden van commentaar", aldus Janssen tegen AT5.

Sueme! verwonderde zich ook over de uitspraken van de hoofdcommissaris. Beetje rare gang van zaken.

Lees ook: Verdachte gewond door politiekogel bij aanhouding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten