Suemecrime.nl

12 februari 2015

Achtervolging door Almere

Een automobilist die er woensdagavond 11 februari bij een controle vandoor ging, werd direct achtervolgd door agenten. Een verdachte kon worden aangehouden.

Rond 19.30 uur waren agenten bezig met een algemene verkeerscontrole op de Bouwmeesterweg. Een motoragent gaf een automobilist aan hem te volgen richting de controleplaats. De automobilist ging er echter vandoor en een achtervolging werd ingezet.

De bestuurder reed via de JP Bakemaweg de busbaan op om het Pirellipad in te slaan en over het fietspad te rijden. Hij reed over de brug over de Tussenring, ging het talud af en vervolgde zijn weg over de Biathlonweg. Hij keerde daar en ging door de berm de Tussenring op. Vervolgens reed hij richting de Veluwedreef, waar hij meerdere keren door de berm ging om andere auto’s te ontwijken en door rood te rijden. Op de A6 aangekomen nam hij de vluchtstrook, ging er bij de afslag Almere Haven af om op de Hogering om zijn as te draaien, terug te rijden en wederom via een talud naar beneden te gaan, nu richting een industrieterrein. Daar reed hij door een plantsoen en ging de Literatuurwijk in. De bestuurder bereikte inmiddels hoge snelheden, 70 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan. Tevens had hij zijn lichten uitgedaan. Om de veiligheid te waarborgen nam de motoragent afstand. Hij kon wel een spoor van koelvloeistof volgen.

Op de Top Naeffstraat stopte de auto en renden de twee inzittenden weg. Eén van hen, een jongen van 17 jaar uit Almere, kon in een woning worden aangehouden. De andere verdachte werd niet gevonden. In de auto bleek een grote hoeveelheid wietresten te liggen. De Almeerder zit vast, een nader onderzoek is ingesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten