Suemecrime.nl

31 januari 2015

"War on Cannabis" - Hennepkwekerijen ontruimd

Opvallend veel politieberichten de laatste paar dagen over hennepkwekerijen die zijn geruimd. Het is blijkbaar een vertekend beeld als je weet dat er jaarlijks rond de 5200-5500 kwekerijen worden opgerold in Nederland. Dat zijn er rond de 15 per dag. Legalize!

Onderstaande berichten zijn van de afegelopen 2 dagen:

Leiden
Tijdens een drugsdag in Leiden op woensdag 28 januari trof de politie kilo’s hennep, tientallen hennepplanten en een aantal kilo hash aan, verdeeld over vier panden. Alle drugs en benodigdheden om drugs mee te produceren zijn in beslag genomen en vernietigd.

Tijdens deze dag bundelden verschillende diensten, waaronder energiemaatschappijen, woningbouwcorporaties en de politie, hun krachten om verschillende meldingen en vermoedens van hennepkwekerijen af te gaan. In totaal werden in vier panden verdovende middelen aangetroffen.

Bij een pand aan het Delftse Jaagpad werd in de kelderbox van een woning vijftien kilo aan henneptoppen aangetroffen en acht kilo hash. Tevens is er €5000 in beslag genomen, 25 kilo aan kleingeld met de waarde van ongeveer €1000 en een auto. Een 45-jarige man uit Leiden is aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Schipluiden
Politieagenten troffen woensdag om 9u15 in een woning aan de Maria Bachmanstraat in Schipluiden een hennepkwekerij aan. Twee personen zijn aangehouden.

Via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kwam bij de politie een melding binnen dat zich in een woning aan de Maria Bachmanstraat een hennepkwekerij bevond. Agenten die een onderzoek instelden, troffen in de garagebox een kweekkast met beginnende hennepplanten aan. Op de eerste etage bevonden zich drie kamers waarin agenten hennep aantroffen. In twee kamers bleken hennepplanten te staan. In totaal namen agenten bijna 300 hennepplanten in beslag. In de derde ruimte bevond zich een hennepdrogerij. De planten die hier lagen te drogen, namen agenten eveneens inbeslag. Een gespecialiseerd bedrijf zorgt voor vernietiging van de planten en de bijbehorende apparatuur.

Utrecht
Agenten die met een deurwaarder mee waren, troffen donderdagochtend rond 09.20 uur in een woning aan de Graadt van Roggenweg in Utrecht een hennepkwekerij aan. Een 54-jarige Utrechter werd aangehouden. De kwekerij, bestaande uit 135 hennepplanten, werd ontruimd.

Arnhem
Agenten gingen donderdagochtend op onderzoek uit nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke hennepteelt in een bedrijfspand aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem. Binnen bleken twee ruimtes te zijn ingericht als kweekruimte. Planten bleken al te zijn geknipt en hingen elders in het pand te drogen. Naar schatting moeten er ruim 700 planten hebben gestaan. Een 32-jarige man zonder vast adres die binnen werd aangetroffen is aangehouden. Hij zit voorlopig vast. De kwekerij is ontmanteld en zal worden vernietigd, evenals de aangetroffen gedroogde hennep.

Elim
Aan de Langewijk in het Drentse Elim is door de politie donderdag een kwekerij voor hennepstekken ontmanteld. In de kwekerij stonden 4200 stekken klaar. Ook werden 138 moederplanten gevonden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een melding van de energieleverancier over een opvallend hoog elektriciteitsverbruik. In de kwekerij bleken twee mannen aanwezig, een 50-jarige inwoner van Coevorden en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze werden aangehouden. Ook de 51-jarige bewoner werd gearresteerd. De stroom werd illegaal afgenomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Emmeloord
Naar aanleiding van binnengekomen informatie over een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan de Lange Nering in Emmeloord, werd een onderzoek ingesteld. Binnen bleek een hennepkwekerij aanwezig, bestaande uit 175 hennepplanten. De kwekerij werd ontmanteld. Een nader onderzoek is ingesteld.

Roosendaal
Een medewerker van Enexis constateerde rond 15.00 uur dat er in een woning aan de Paulus Potterstraat sprake was van diefstal van stroom. De medewerker waarschuwde de politie dat er vermoedelijk een hennepkwekerij in de woning was. Agenten vonden in twee ruimtes recent geoogste henneptoppen. Een 24-jarige man die in de woning verbleef werd aangehouden en ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek. In de woning werd ook een luchtdruk wapen gevonden. Het wapen werd in beslag genomen. De hennepkwekerij werd door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.

Angeren
Buurtbewoners van een flatwoning aan de Prins Bernhardstraat in Angeren meldden donderdagmiddag rond 15.30 uur een waterlekkage op de tweede etage. Een maal binnen werden in drie verschillende ruimtes tenten aangetroffen waarin hennep geteeld werd. Totaal stonden er 300 planten. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke(n) voor de hennepkwekerij.

Hoogerheide
Agenten troffen rond 16.10 uur in een schuur in de tuin bij een woning aan de Ossendrechtseweg circa 150 hennepplanten aan. De kwekerij werd geruimd. Een 59-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daarna mocht hij weer naar huis.

Nijmegen
Na een anonieme melding stelde de politie donderdag een onderzoek in naar een woning aan de Meeuwseacker in Nijmegen. Na binnenkomst troffen agenten op de eerste verdieping van de woning een kwekerij aan met 179 hennepplanten. In de kamer waar de planten groeiden werden ook assimilatielampen, een irrigatiesysteem, dompelpomp, koolstoffilter en een afzuiginstallatie aangetroffen. In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Twee bewoners zijn aangehouden.

In een woning aan de Lankforst trof de politie na een anonieme melding en een onderzoek een hennepkwekerij aan. In een slaapkamer vonden agenten 80 bloeiende hennepplanten, die in beslag zijn genomen en vernietigd. De hennepkwekerij werd voorzien van illegale stroom. Er is nog niemand aangehouden.

Na een anonieme melding deed de politie ook onderzoek naar een bedrijfspand aan de Binderskampweg. In een loods troffen agenten 165 hennepplanten, assimilatielampen, een irrigatie- en afzuigsysteem en koolstoffilters aan. In het pand bleek illegaal stroom te worden afgetapt. De politie heeft de planten en apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Ook hier is niemand aangehouden.

Zaltbommel
In een bedrijfspand aan de Dwarsweg in Zaltbommel heeft de politie vanmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Een 49-jarige man uit Vianen is aangehouden. Agenten gingen rond 13.20 uur op onderzoek uit na klachten van stankoverlast. Het bleek te gaan om een bedrijfsverzamelgebouw, waarvan in een van de ruimtes hennep werd geteeld. Er werden ruim 400 planten aangetroffen. Ook werd er illegaal water en stroom afgetapt om in de irrigatie en energiebehoefte te voorzien.

Volgende berichten zijn van de afgelopen 4 dagen: Hennepkwekerijtje ontruimd - Politie ruimt hennepkwekerij en drogerij - Hennepkwekerij met 30.000 planten aangetroffen - Man aangehouden en hennepkwekerij ontmanteld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten