Suemecrime.nl

25 januari 2015

Update: Man doodschoten door politie in Groningen

Een man zou zojuist neergeschoten zijn door de politie in Groningen. De man zou met een kapmes 6 mensen verwond hebben nabij het Groninger museum.

Wat er precies is gebeurd is nog niet helemaal duidelijk.

Update: De man zou na een achtervolging door de politie zijn neergeschoten. Eerst loste de politie een waarschuwingsschot. Toen de man daarop niet reageerde schoot de politie gericht. Daardoor belande hij in het water. Toen de man uit het water was gehaald bleek hij al overleden te zijn.

Over het motief van de man is nog niets bekend.

Er zouden geen andere mensen gewond zijn geraakt zoals in de eerste berichten werd gemeld.  De man zou zijn eigen keel hebben doorgesneden voordat hij ter water ging.

Update 2: De politie laat het volgende weten: "Een man is zondagavond bij 't Groninger museum om het leven gekomen. Agenten reageerden op een melding van 'n dreigende man met messen. De man had diverse omstanders bedreigd in de omgeving van het station en museum in Groningen. Niemand raakte -zover bekend- gewond. Agenten losten een waarschuwingsschot. Uiteindelijk hebben zij op de man geschoten. Het slachtoffer belandde in 't water bij het museum. Het is onbekend of 't slachtoffer door een politiekogel is geraakt. Onderzoek moet uitwijzen wat de dood van de man heeft veroorzaakt. Toen agenten het slachtoffer uit 't water haalden, bleek de man te zijn overleden. De forensische opsporing verricht sporenonderzoek. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de dood van de man heeft veroorzaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten